آشنايي با نهج البلاغه
نهج البلاغه از آثار جاودانه تاریخ علم، اندیشه و فرهنگ بشری است. مرحوم شریف رضی، سخنان و پیامهای بزرگترین شاگرد دانشگاه وحی الهی در مکتب محمدی ص یعنی امام علی بن ابیطالب ع را در یک مجموعه نفیسی به نام نهج البلاغه "یعنی راه و رسم رسا و شیوا سخن گفتن" نهاده است. نهج البلاغه، سخن و پیام راد مرد بزرگ عالم، مظهر علم الهی، دروازه دانش شهر نبوی و سرچشمه دریای بیکران معارف انسان ساز اسلام، علی ع است که کسی را توان پرواز بر قله قاف فضائل و کمالاتش نیست.
مطالب کتاب در دوازده درس نگارش یافته است
- درس اول شناخت ابعاد وجودی و جایگاه والای امام علی ع
- درس دوم شناخت عظمت و اهمیت نهج البلاغه
- درس سوم کتاب شناسی نهج البلاغه است و در چند قسمت به نسخه های خطی، آشنایی با ترجمه ها، شرح ها و تفسیرهای نهج البلاغه پرداخته است
- درس چهارم اثبات درستی انتساب نهج البلاغه به امام علی ع و بررسی شبهات مخالفان
- درس پنجم پیرامون پژوهش است و تعریف، انواع پژوهش، ابزار تحقیق و روشهای تحقیق و موانع تحقیق در نهج البلاغه را بررسی کرده است
- درس ششم خداشناسی بوده و در آن به امکان و ضرورت شناخت خداوند، ارزش و اهمیت خداشناسی، راه های خداشناسی پرداخته است.
- درس هفتم پیامبر شناسی با مباحثی همچون فلسفه بعثت انبیاء و بعثت رسول خدا ص، آشنایی با موقعیت عربستان و جهان در عصر بعثت.
- درس هشتم امامت و رهبری در چند قسمت با اهمیت امامت و رهبری، فلسفه امامت و رهبری و ویژگی های اهل بیت ع
- درس نهم معادشناسی با بحث های شناخت مرگ، عالم برزخ، قیامت و آخرت، کیفر و پاداش و بهشت و جهنم
- درس دهم عبادات و واجبات دین که در آن به نماز، روزه، زکات، حج، جهاد، امربه معروف و نهی از منکر و فلسفه احکام پرداخته شده است.
- درس یازدهم مسائل اخلاقی و اصول خودسازی می باشد با مباحثی نظیر ارزش و اهمیت اخلاق، فضایل و رذائل اخلاقی، خودسازی و تهذیب نفس.
- درس دوازدهم آشنایی با خطبه ها، نامه ها و حکمت های نهج البلاغه است. که به خطبه اول، بیست و هفتم، یکصد و شصت و پنجم، یکصد و نود و سوم و نامه چهل و پنجم پرداخته است.